Wednesday, January 28, 2009

Modeveckan på Belladonna


Vi startar modeveckan med ett seminarie där vi ska försöka utröna modets grundläggande psykologiska och sociala funktioner . I diskussionspanelen sitter modeoraklen. Jooonas "Ymca" Andreasson, Anna Klunga och Blondinballen Bosse

Vi försöker svara på följande frågor:

1. Ska inte mode vara ett uttryck för personlig stil ? Hur kommer det sig då att dom mest "Frigjorda" medvetna subkulturerna har dom starkaste kollektiva attributen och samtidigt gör dom minsta personliga gränsöverskridande stilvalen.
2. Hur kan det komma sig att modeindustrin säger hoppa så hoppar alla. Är det inte ironiskt när det är den här gruppen som försöker ta patent på orden integritet och "personlig" stil.
3. Går då inte modet i polemik med sig själv om sina yttersta grundvalar om att symbolisera unikhet och personlig identitet?
4. Vem är ytterst ansvarig för att alla har ett specifikt plagg på sig under en specifik period och att alla modehus då har plaggen på hyllan? För det är väl inte slumpen att alla helt plötsligt går omkring med uppvikta beigea chinos?
5. Är trender egentligen bara ett förlängning av människors rädsla för att vara annorlunda och trenderna i slutändan bara är ett redskap för att skapa gemenskap och trygghet?
6. Kan man vara annorlunda och ta del av gemenskapen?
7. Om människor skulle vara trygga i sig själva, skulle modet existera och vad skulle då ersätta det?
8. Om folk inte skulle följa modet utan följa sig själva hur skulle då det "modet" se ut och skulle det kallas för mode?
9. Har det hänt och i så fall när hände det att "Personer" skapade modestilar och inte multinationella företag och deras designers med vinstintressen?
10. Om någon person bryter mot modets likriktade villkor och skapar ett eget personligt mode, hur lång tid tar det då innan det också blir exploaterat av modebluffen?
11. Finns det då överhuvudtaget någon sätt att vara "mode" medveten utan att direkt bli dess motsats?
12. Hur påverkar mode en persons kroppsspråk, stil, språk och chargång. Kan man var klädd som en hårdrockare och agera som en Brat. Hur styr modet personligheten och hur låst är man egentligen i sitt agerande till sin modestil, och vet man verkligen om hur det kontrollerar en?
13. Har man då ingen stil är det då enklare att vara flexibel i sina personlig uttryck.?
14. Hur kommer det att så intelligenta personer går på modebluffen, är det en ny fråga eller bara en omformulering på ovanstående tankar?

Modeveckan avslutas med "Belladonnas nya kläder", mode på riktigt vising.

Var Belladonna försöker uppnå med sen här seminariedagen är att hitta ett nytt ord och möjligheter för "personligt mode" utan att det blir det nya modet, för att därigenom skapa ett oberoende yttryck för annorlunda riktiga människor.

ps. Jobbar du inom modeindustrin eller har köpt din identitet på Nk, skicka stinkbomben till Belladonna trackers Co/ Fredrik Reinfeld Statshuset 1. 10666 Stockholm

//P. Belladonna managing designer of "fishpin fashion "

5 comments:

whitetrash said...

Like this :-D

Anonymous said...

Jag har jobbat med mode i 15 år, va faan är det du svamlar om, kan du inte hålla dig till saker du vet nåt om, motorcyklar och sprit.
John/ Gucci

P.Belladonna said...

Haha.. Jag ska försöka, men kom ner så kan vi diskutera ämnet vidare,skulle vara intressant med lite expertperspektiv.Vi har en liten tillställning på fredagkväll. p

Anonymous said...

Jag är kvar på kontoret till nio på fredag går det att komma efter det? Jag har tre modell väninnor går det bra att ta med dom?
John/ Gucci

Anonymous said...

Är det sant att modevisningen kommer att var hos er i lokalen? Kommer modellerna ha några kläder på sig? Pratade med Elsa igår och hon skvallrade:)
Tom