Friday, February 6, 2009

Are you a man or a mouse?

I veckorevyn, aftonbladet, expressen och den övriga såslitteraturen finns det briljanta tester som klargör ex. om du ämnad för din partner, om din partner är otrogen, om din partner har ADHD...ja en j#€%&vla massa tester helt enkelt. Vi är inte sämre, här kommer den ultimata Belladonna man eller mus testet

Det finns två typer av människor, dom som gör saker och dom som snackar skit om dom som gör saker. Dom som gör saker gillar innovation och utmanar alltid gängse regler och normer för att skapa nya och bättre förutsättningar för sig själva och sina medmänniskor att leva i. Tyvärr rubbar det samtidigt tillvaron för dom som föredrar Status quo, bakåtsträvarna och soffliggarna. Dom som gör saker är kreativa, gillar att ta risker och blickar framåt mot förändringens horisont, samtidigt som soffliggarna blickar bakåt och vänder ryggen mot allt som är annorlunda och främmande. När dom som gör saker rubbar tillvaron för bakåtsträvarna så upplever bakåtsträvarna det som ett direkt hot, hur bra förändringen än är. För att försvara sig mot hotet och kämpa för att bibehålla Status quo tar dom till det enda dom är riktigt bra på, det eviga skitsnacket, obefogat kvalificerat Bullshit. Beväpnade med skitsnacket, intrigerar och konspirerar dom med sina likasinnade för att skapa gemenskap och ett enat motstånd, mot allt det som dom inte förstår sig på. Lyckas dom inte stoppa förändringen övergår skitsnacket och rädslan snart i hat som t.o.m kan resulterar att dom förgör det "sammanhang" dom själva ibland oundvikligt hamnar i. (ex. på arbetsplatser, i relationer och samhällen) Det gör inte saken bättre att dom som gör saker i samma ögonblick dom passionerat sprider sin energi också indirekt belyser soffliggarens oförmågor. Om dom förändringsimpotenta möter handlingsvirilitet har dom bara två alternativ, fly eller fäkta..

Det finns två typer av människor. Vem är du?
Belladonna har ett enkelt test för att skilja dom åt.

Vad ser du som ett problem och vad ser du som en möjlighet:
1. En ny chef kommer in på jobbet och ska göra saker bättre, för dig..
2. En av dina ytligt bekanta får ligga med alla snygga tjejer när du själv förblir singel och ensam.
3. Invandrarna kommer till Sverige och det kostar skattepengar.
4. Den annalkande schlager festivalen kommer förvandla oss lyckligare och sannare individer
5. Motorljudet från Belladonnas dånande motorcyklar i vårsolen.

Bakåtsträvare ser problem och dom som gör saker ser lösningar och möjligheter, i allt! Ser du fler än 3 problem i ovanstående exempel kan vi bara säga.
Do things! Or shut the fuck up!

//P.Belladonna your plow in the snowstorm of cockamamie

7 comments:

Anonymous said...

Fy faan va sant.
Belladonna rocks the boats
.j

Anonymous said...

Hur kan det komma sig att det oftast dom som (inte) gör något som bestämmer??? Och varför är det dom som är roligast och mest färgstarka som först blir utröstade från big brother när det bara blir tråkmånsar kvar till slutet..?
Mia

Anonymous said...

Enligt en färsk undersökning så står utvecklarna och innovatörerna bara för 8% av Sveriges befolkningen, Ni har precis fått en maaassa ovänner 8,200000st för att vara exakt...
Matte Mats.

whitetrash said...

Folk är inkokta. Mycket grundar sig i avundsjuka. Jag är ingen man och ingen mus. Men jag har mus :/

Bananen said...

jag e man som älskar mus..!

Anonymous said...

Låter som samhällsanalys av en fjortis med bomull i BHn..;)

Are you a girl P.Belladonna ?

P.Belladonna said...

Haha första musen har gjort sig till känna...
P.Belladonna in a beautiful cotton braw only for you.